Company

The headquarters of a company mirrors the people who work there and the philosophy to which they aspire. The Tacchini building features an architecture structured into two storeys, a fusion of materials and spaces that blend into a complete whole, expressing its ethos and essence. In the background, Brianza, between Como and Milan, too blindingly green in summer, too grey and inward-looking in winter; these places with their extremes form the backdrop to this story, the very birthplace of design, where people and ideas merge with the design culture. Each object, each piece of furniture created in this building carries within it the hallmark of Italian design: the ability to give any space a sense of place, be it public or private, domestic or communal, filling it with presence.

 

Images that speak of discreet, almost intimate moments: the secret rooms are revealed, as are their inhabitants. The great Tacchini house opens its doors, exposing instants stolen from an everyday life built on care and attention for materials and tools, but also for the people that handle them with such dedication. A place where everyone has a role, and everyone is part of a unique story.